Fashion

nelly porkie pie

Hoe draag je ze dit najaar? Vind dameshoeden online

Dit najaar en deze winter zijn de mantels en plooirokken helemaal terug en daarmee blijven de hoeden op onze fashion checklist staan, want deze kun je natuurlijk prima met elkaar combineren! Om te voorkomen dat je de mist in gaat en je dadelijk aangezien wordt voor Inspector Gadget, helpen we je een handje op weg. Om te beginnen: welke hoeden zijn not en welke zijn hot? Maar ook: waar koop je dameshoeden online?

NOT

De baret

Een van de grootste modedrama’s in heel modeland is toch wel de damesbaret. Wie is er ooit bij gekomen dat dames die niet golven of in Schotland of Frankrijk wonen zo’n opa petje moeten dragen? Het kan gewoon echt niet. Waar mannen er nog wel eens ongeschonden mee weg kunnen komen (denk aan Brad Pitt), is het voor vrouwen echt not done dit hoofddeksel te dragen.

Sian Lloyd slaat een modeflater met dit golfpetje..

De vissershoed

Spreekt eigenlijk voor zich. Is bedoelt om te vissen (en wie van ons vist er nu) en dus niet om een goede indruk mee te maken.

Miley Cyrus, wat doe je

 De cloche hoed

Met het einde van het Gossip Girl-tijdperk is er ook écht een eind gekomen aan de cloche hoed. Wist hoofdpersonage Blair hem altijd stijlvol te combineren met haar dure jurkjes en mantels, als we hem zelf opzetten is er toch al snel sprake van een gevalletje kattenvrouw-in-spé.

Blair van Gossip Girl kon de Cloche hoed nog wel hebben

Top hat

Deze hoed werd vooral bekend als vast onderdeel van het kostuum van de goochelaar, maar werd later ook door sterren gedragen voor een magisch effect. Sterren als Heidi Klum, Sienna Miller en Madonna liepen er trots mee rond op de rode loper. Maar eerlijk is eerlijk, meer dan een geinig effect geeft de hoed niet. Bij een stijlvol kostuum verandert deze hoed je al snel in een nar. En dat kan toch niet je bedoeling zijn, of wel?

Madonna met een goochelaarshoed

HOT

Pork pie hat

Was dit hoedje decennia geleden nog voorbehouden aan zwarte jazz-muzikanten, anno 2013 is dit hoedje weer helemaal terug om een edgy randje te geven aan onze outfit.

Mischa Barton is al langer fan van de pork pie hat

Beanie

Deze muts gaat al jaren mee maar kan nog prima door zowel man als vrouw gedragen worden.  Het geeft je outfits iets nonchalants, dus denk wel na over je combinatie met deze muts. Staat bijvoorbeeld leuk bij een leren jasje.

Beanie

Floppy hat

Het lijkt op een strandhoed, maar het materiaal is toch echt niet van riet. Deze wijde hoed kun je ook buiten de zomer prima dragen op een jurk of rok. Of qua seizoen beter gezegd: op een mooie mantel. Let er dus wel op dat je er een koopt waarvan het materiaal ook winterproof is. Fan van deze hoed is Kim’s zus Kourtney Kardashian. Zo kan de jonge moeder op een slechte dag prima haar wallen verbergen door de schaduw die de wijde hoed op je gezicht geeft!

kourtney

Een paar inspiratiekiekjes van bloggers die hun dameshoeden online zetten:

margoandme.com

margoandme.com

well

well23

En dan de grote hamvraag: waar koop je ze?
Ook dat hebben we voor je uitgezocht.
Hieronder een paar tips om dameshoeden online te kopen!

asos floppy

Asos, €45,55 

nelly porkie pie

Nelly.com €69,95

hmprod

H&M €7,95

Have your say