Fashion

d0ce079ad46f5087_nicolerichie

Damian Hirst & Alexander McQueen gaan samenwerken

Wait what? Is Damian Hirst niet die Britse kunstenaar die een platina afgietsel van een schedel bedekte met met 8601 diamanten? Jup, deze kunstenaar gaat samenwerken met modeontwerper Alexander McQueen. Dit ter ere van het tienjarig bestaan van de populaire sjaal met schedelprint van McQueen.
Nicole Richie met de Skull Scarf

Sjaals met prints uit de natuur

Voor een ‘magere’ 366 euro per stuk zijn de sjaals eind november te verkrijgen in de winkels en op de webshop van McQueen. De modeontwerper besloot om samen te werken met Hirst omdat ze allebei een voorliefde hebben voor beelden uit de natuur. De sjaals zullen dan ook prints uit de natuur krijgen, zoals vlinderprints, spinnenprints etcetera. Alexander McQueen verwerkt al regelmatig natuur invloeden in zijn modeontwerpen en uit het werk van Damien Hirst blijkt ook een grote interesse voor natuurlijke processen.

De rijkste nog levende kunstenaar

Dat een grote interesse voor natuurlijke processen blijkt uit het werk van de Britse kunstenaar is nog subtiel uitgesproken. Damien Hirst staat bekend om zijn dieren op sterk water, waarvan er bij enkelen ook nog de binnenkant te bewonderen is. Het klinkt allemaal maar apart, maar mede dankzij deze dieren op sterk water is Hirst de rijkste nog levende kunstenaar geworden. Beroemde kunstverzamelaar Charles Saatchi kocht het werk namelijk aan in begin jaren tachtig, waarna het weer voor miljoenen werd doorverkocht.

Damien Hirst en zijn interesse voor het natuurlijke proces

For the Love of God

Niet zo vreemd dus dat de kunstenaar in 2007 een werk kon tentoonstellen wat 14 miljoen waard was. For the Love of God is een platina afgietsel van een schedel, die Hirst bezette met maar liefst 8601 diamanten. Naar geruchten heeft hij het werk verkocht voor zo’n 50 miljoen euro.

Have your say