Fashion

afgerondeschouders

De 10 musthave trends voor de herfst/winter 2013/2014

Op moment van schrijven is het hoogzomer en lopen we nog allemaal in onze zomerse garderobe rond. Maar de eerste pre-fall collecties druppelen al langzaam de winkels binnen en ook op de Fashion Weeks hebben we alle herst/winter collecties van 2013/2014 al mogen aanschouwen. Hieronder staan de 10 leukste trends die we de komende winter zeker aan onze verlangslijstjes mogen toevoegen.

1. Militair
De militaire trend komt deze herfst en winter weer volop terug. De trend beperkt zich niet alleen tot legerjassen met gouden knopen, we zien hem terug in alle vormen. Denk daarbij aan legerprint, bruine knielaarzen, legergroene kledingstukken en riemen. De militaire trend heeft dit jaar een modern tintje. Door de combinatie met bijvoorbeeld bont wordt een luxe look gecreëerd.

2. Leer
Leg je leren kledingstukken nog niet achter in je kast. Deze herfst en winter komt het namelijk weer helemaal terug. Met leer creëer je een stoere, sexy look, maar ook kan leer zorgen voor een chique look voor naar je werk. Op de catwalk spotten we veel items die gecombineerd zijn met verschillende kleuren leer en andere stoffen.

3. De oversized jas
Oversized is dé trend wanneer het gaat om je jas voor dit najaar. In alle kleuren en prints zien we hem terug, werkelijk niets is te gek. Met de oversized jas maak je zeker indruk. Combineer hem met andere trends zoals bijvoorbeeld bont, rood of militair.

4. Winters wit
Breng wat licht in de donkere winter met de kleur wit. Maak een statement met een outfit die geheel wit is, maar ook in subtiele kledingstukken zien we wit.

5. Navy blauw
Navy blauw is de kleur van deze herfst en winter. Hij zorgt voor een mysterieuze en sexy look, die daarbij erg classy is. Draag deze kleur overdag naar je werk, of ’s avonds naar een stijlvol diner.

6. Afgeronde schouders
In de catwalkshows voor deze herfst en winter kwamen de afgeronde schouders volop terug. Deze trend is te dragen op verschillende manieren: van subtiel tot aan heftig. Wanneer je van jezelf al brede schouders hebt, kan je beter kiezen voor een subtielere afronding. Anders loop je de kans dat je schouders nog breder lijken. Dit geldt voor smalle schouders natuurlijk vice versa.

7. Zwart
Zwarter dan zwart, zijn veel items die we terug zullen zien deze herfst en winter. Victor & Rolf had bijvoorbeeld alleen maar zwart in de catwalkshow. Zwart is een luxe, sexy kleur die te dragen is op alle manieren. Daarbij slankt zwart af, altijd mooi meegenomen.

8. Rood
Met vurig rood brengen we deze winter wat warmte en kleur. Ga voor een combinatie met een rood kledingstuk, of ga voor statement met een geheel rode outfit. Maak af met zwarte laarzen of pumps.

9. Luipaard print
Deze zomer was de luipaard print al populair, in de winter blijft dit nog wel even zo. Luipaard print komt veel terug in lekker warme jassen, of gecombineerd in outfits. Draag hem met hoge hakken voor een chique look en met laarzen voor een stoerdere look.

10. bont
Evenals vorig jaar, zien we veel bont deze herfst en winter. Voor de meesten is echt bont niet weggelegd, ga daarom gerust voor nepbont. Dit is ook meteen een stuk diervriendelijker. Bont wordt gebruikt als subtiel detail in kledingstukken, of geheel in jassen. Combineer deze trend met de oversized jas voor een super stylisch resultaat.

Voor welke trend ga jij?

Have your say