Fashion

saskia de braauw

Top 10: opvallendste modellen van nu

Het tijdperk dat het inzetten van donkere modellen als Naomi Campbell en Tyra Banks als revolutionair werd bestempeld is al lang voorbij. Natuurlijk moeten alle modellen als Angel van Victoria’s Secret er over de top vrouwelijk uitzien maar in alle andere campagnes worden steeds vaker de grenzen opgezocht. Welke modellen zijn op dit moment populair en wat is hun handelsmerk? Lees hieronder de Top 10: opvallendste modellen van nu!

1. Cara Delevigne
Cara Delevigne is met stipt het populairste model van dit moment. Ze werd bekend om haar woeste wenkbrauwen en tomboy look. Onlangs was ze het gezicht Burberry’s Beauty reclame en daarvoor deed ze onder andere shoots voor Zara, Chanel en DKNY. Inmiddels heeft ze zelfs haar eerste hoofdrol in een bioscoopfilm te pakken met Kids in Love, die momenteel wordt opgenomen. Nu ze naar verluid aan het daten is het populairste bandlid van  One Direction ; Harry Styles kunnen we helemaal niet meer om haar heen. Een minpuntje aan haar rock ‘n roll-levenstijl: merken twijfelen hierdoor af en toe aan haar representativiteit. Zo liet H&M die Cara inzette als mannequin, haar eerder al vallen omdat er een verdacht wit zakje uit haar zak zou zijn gevallen en nu schijnen haar huidige opdrachtgevers te laten doorschemeren niet weg te zijn van alle tattoos die zij op haar lichaam laat zetten (al dan niet in gezelschap van BFF-Rita Ora). Maar waarom zou Cara er iets om geven? Genoeg merken in de rij en interessante celeb vriendjes in de buurt.

caraa

2. Saskia de Braauw
Saskia de Braauw is inmiddels bijna even succesvol als landgenote Doutzen Kroes. Anders dan Doutzen staat Saskia echter niet bekend om haar zuivere vrouwelijkheid, maar om haar tweeslachtige overkomen. Ze wordt namelijk zowel voor vrouwen- als mannenlijnen ingezet als model. Aan de ene kant beschikt ze namelijk over een volle buste, waarmee ze sowieso opvalt tussen haar vrijwel vormloze collega’s. Aan de andere kant oogt haar gezicht nogal jongensachtig, met een kort kapsel en een uiterst scherpe kaaklijn. Dit zorgt samen voor een eigenzinnige uitstraling (zie de foto hieronder) en dit legt haar geen windeieren. Grote merken als Karl Lagerfield en Yves Saint Laurent lopen met haar weg maar hebben het model niet voor zich alleen. Momenteel is ze te zien in de nieuwe campagne van Giorgio Armani Cosmetics.

saskia de braauw

 

3.  Andrej Pejic
 Suprise! Andrej is geen meisje, maar een jongen. Hij werd in Nederland in 2011 een klap bekend door de Hema-reclame voor bh’s met een buste die twee cups groter doen lijken. Heel de wereld was in shock: waarom werd er een androgyn model ingezet in plaats van een vrouwelijk model? Maar dat was nou juist het moraal van het Nederlandse merk, om bh’s te presenteren die zoveel vulling bevatten, dat het zelfs bij iemand met helemaal niks leek alsof hij een mooie cup had. Daarna werd Andrej zo populair dat hij niet alleen voor vrouwenlijnen model mocht staan, maar ook in herencampagnes te zien was.

DSQUARED And Interview Party - Fall 2013 Mercedes-Benz Fashion Week

4. Lara Stone
Lara Stone staat natuurlijk bekend om het speeltje tussen haar voortanden. Het Nederlandse supermodel heeft hard moeten werken voor haar succes: al op haar zestiende verhuisde ze naar Parijs voor een leven als model. Er is inmiddels bijna geen merk op te noemen waar de Nederlandse niet voor heeft gewerkt. In 2010 trouwde ze met een Engelsman en woont sindsdien in Londen. Hetzelfde jaar won ze Model of the Year Award tijdens de British Fashion Awards.

lara stonee

5. Daphne Groeneveld
Dit Nederlandse model is pas achttien jaar, maar is nu al favoriet van alle grote modemerken. Nadat ze op de Franse en Japanse cover van Vogue verscheen, waren in een keer alle ogen op haar gericht. Daphne valt op door haar extreem volle lippen en platina blonde haar, waardoor ze zo het kleine nichtje van Donatella Versace zou kunnen zijn. Het is dan ook geen verassing dat de 18-jarige ook al voor dit merk model heeft gestaan. Maar ook Chanel, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Prada zijn voorbeelden van merken die zich graag wilden linken aan het Nederlandse topmodel.

dapne

7. Anouk Hagemeijer
Vooruit, nog één keer glorie van eigen bodem: Anouk Hagemeijer. Het model is niet op haar achterhoofd gevallen en studeert tussen haar klussen door Geneeskunde.  Je moet het maar kunnen. Afgelopen modeweken kreeg zij de kans zichzelf te presenteren aan de hele wereld door mee te lopen van diverse shows tijdens de New York Fashion Week.

Anouk Hagemeijers

8. Fei Fei Sun
Onder topmodellen zijn nog maar weinig Aziatische modellen te vinden. Hopelijk komt daar met Fei Fei verandering in. Deze Chinese dame werd al tijdens haar jeugd klaargestoomd voor een leven als model, maar wachtte met het aannemen van klussen tot dat ze haar middelbare schooldiploma in de pocket had. In 2008 won ze de Elite Model Look en een jaar later liep ze tijdens de London Fashion Week voor Nathan Jenden en Mulberry: een perfecte gelegenheid om zichzelf te presenteren als nieuw talent. En inderdaad, het duurde niet lang voordat Jil Sander, Dries van Noten, Christian Dior en vele andere merken met haar in zee wilden gaan. Hoewel ze inmiddels aardig bekend is in de Westerse wereld, onderhoudt ze nog steeds banden met haar thuisfront. Zo reist ze veel op en neer tussen haar appartement in New York en haar vriend in Shanghai.

fei fei sun

9. Avril Lavigne
Hoewel de zangeres niet bepaald bekend staat om haar elegante outfits, is ze toch gevraagd als nieuwe gezicht voor Prada. Typerend is dan ook de foto waarop ze een roze mantelpakje showt : de tattoo op haar rechteronderarm en haar donkere lijntjes laten haar ware aard zien en zorgt voor een plaatje in de categorie punk meets jaren ’60-chic.

avril lavigne

10. Kate Upton.
Kate staat niet bepaald bekend om haar classy looks, maar behoort toch zeker in deze top tien thuis omdat ze op geen cover meer ontbreekt. Kate staat bekend om haar voluptueuze figuur en samen met haar blonde haar en volle rode lippen wordt ze ook wel de nieuwe Marilyn Monroe genoemd. Wat niet veel mensen weten is dat Kate Upton behalve een succesvol model ook een paardrijdster is op topniveau. Zo heeft ze met haar paard in eigen land al vijf kampioenschappen gewonnen.

kate uptopn

Have your say