Fashion

statment1

TREND: Statement sieraden

statment1Stel: je bent te laat. Je schiet in je spijkerbroek, een simpel wit T-shirt en je All Stars. Gelukkig zijn daar de statement sieraden: ze maken je simpele outfit gelijk weer speciaal en hip. Het is een trend die al een lange tijd meegaat en nog steeds niet lijkt te verdwijnen.
In 2010 stuurden designers Lanvin en Yves Saint Laurent al modellen met statement kettingen de catwalk op. Al snel volgden designers als Zac Posen en Dolce & Gabbana en begonnen winkels langzaam deze statement kettingen te verkopen. Ook bloggers werden er steeds vaker mee gespot en bleef het niet alleen maar bij kettingen: de winkels liggen vol met statement ringen, armbanden en oorbellen. Tegenwoordig zijn de sieraden niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

How to wear?

Grote, opvallende sieraden zijn misschien wat moeilijk te combineren omdat het al snel too much kan zijn. Om te voorkomen dat je als een kerstboom over straat gaat, houd je je outfit rustig en simpel. Een basic wit T-shirt met een mooie spijkerbroek is vaak al voldoende. Wil je het iets spannender, dan kun je met meerdere laagjes werken. Kies bijvoorbeeld voor een blazer of een vest.
Meerdere statement sieraden bij elkaar dragen? Dat kan natuurlijk ook. Statement oorbellen kun je, mits je je outfit verder rustig houdt, gewoon combineren met statement armbanden of ringen. Ook worden er steeds meer bloggers gespot met meerdere statement kettingen over elkaar. Alles kan, zolang je maar de juiste balans vindt!
statment2

Shop te Statements

Heb jij nog geen statement sieraden? Wij maakten een selectie van de leukste sieraden die je online kunt shoppen! Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag, lees hier (http://www.diybeautyblog.nl/zelf-kettingen-maken/) hoe je zelf een statement ketting kunt maken. Succes!

Ben je niet zo creatief of heb je helemaal geen zin om zelf aan de slag te gaan? Hieronder shop je de allerleukste items:

Statement ketting MMH
Gouden statement ketting van Modemusthaves €15,95

ringhmStatement ring van H&M €4,-

oorbellenmmhStatament oorbellen van Modemusthaves €14,95

Zara NecklaceZilveren Statement ketting van Zara €22,95

Statement Armband Statement Armband van Mango €19,99

Have your say