Nieuws

Victoria Beckham

van Posh Spice naar Ontwerper van het jaar

Ontwerper van het jaar tijdens de WGSN Global Fashion Awards. Dit is de award die ex-spice girl Victoria Beckham in de wacht sleepte. Victoria Beckham heeft zich in vijf jaar van Spice Girl en voetbalvrouw naar top ontwerper getransformeerd.

In een korte tijd, lees vijf jaar heeft Victoria het zover geschopt. Momenteel heeft ze verkooppunten in meer dan 107 landen wereldwijd en wordt binnenkort ook haar webshop gelanceerd. Toen de ontwerpster in 2008 aankondigde om het podium te verruilen voor een mode carrière was Victoria nog een van de zovelen die na een zangcarrière het roer omgooit en een andere weg inslaat. Maar Victoria doet het met succes. Er is bijna niemand die haar succes en snelheid hiervan kan evenaren.

Om de verwachtingen niet al te hoog te houden besloot Vic om in plaats van een modeshow een bescheiden presentatie te geven en alleen de bekendste modejournalisten uit te nodigen. Door bij ieder ontwerp een persoonlijk verhaal te vertellen en een boekje open te gooien over haar inspiratiebron, de details en de vorm hoopte ze dat ze toch een eerlijke kans zou krijgen.

Deze aanpak bleek erg succesvol. Style.com en de Britse Vogue berichten alleen maar positiviteit over haar ontwerpen. Deze lovende kritieken zorgden voor een zekere omzetboost en sindsdien heeft Beckham de ene succesvolle collectie na de andere.

Al haar ontwerpen hebben een prachtige pasvorm en snit en lijken zo uit haar eigen garderobe te komen. De jurken zijn gevormd rondom het lichaam van de schouderlijn tot de knie en hebben speciale naden langs de heup en borst om de vrouwelijke vormen te accentueren. De vrouwvriendelijke details zijn een belangrijk onderdeel van haar ontwerpen.

Bekijk hieronder een leuk interview van Suzy Menkes en Victoria Beckham:

Interview Suzy Menkes & Victoria Beckham
 

Have your say